Тук съм синтезирала описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


понеделник, 26 март 2012 г.

TAROT-енциклопедията на Анна Шевцова - Големите Таро Аркани


Едно пояснение - това е част от книжката на А.Ш., която постепенно вероятно ще я преведа тук. Но засега ще е малко разпокъсана информацията.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


На всяка карта са дадени описания в няколко категории:

Събитие – как се проявява Арканът в животът на човек, в неговата реалност. Какво може да се случи, в какво състояние може да попадне.

Условия – какви са сусловията за успешното изпълнение на Арканът, каква трябва да е вашата позиция. Може да са действия, които е нужно да извършите или характера/ естеството на тези действия.

Бонуси и умения – това, което ни дава Арканът, при спазване условията на реализацията. Каква ще е обратната връзка от него към вас и какво може да се придобие и спечели като опит или ползи/ предимства.

Образ, социална или духовна роля – това е ролевата метафора на Аркана. Митически или напълно социален образ на човек, който в даден момент реализира, изживява някой Аркан. Може да си се прадставите вътре в тях, да усетите тази енергия. А може и буквално да действате като този образ, дори и да е много драматично или да изглежда като игра. Да облечете този костюм, означава, че се превръщате в този Аркан и това е работещата техника за реализиране на даден процес, описан в Таро.


За обърнати карти

Ако обърнатата позиция `идва от права`, тогава е резултат от `неправилно` преживяна Аркана и категориите са следните:

Събитие – проявление на Арканата в реалността.

Причини за възникване – ако обърнатата позиция е продължение на изправена.

Резултат – какво ще стане ако все пак продължите по пътя на обърнатата Аркана, изходът/ резултатът.

Ако обърнатата карта е самостоятелна в значението си, за нея ще са описани всички категории, както е направено при права позиция.

Частен аспект – това е рядко срещано значение на картата. Ако възникне усещане, че Арканата не попада в основните значения, а в някое специфично, то обръщаме внимание на това. Винаги можем да зададем уточняващ въпрос на картите, за ни изяснят така ли е.


(следва)

Няма коментари:

Публикуване на коментар