Тук съм синтезирала описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


понеделник, 26 март 2012 г.

TAROT-енциклопедията на Анна Шевцова - Картите Таро...


Едно пояснение - това е част от книжката на А.Ш., която постепенно вероятно ще я преведа тук. Но засега ще е малко разпокъсана информацията.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Колодата се състои от 79 карти. Към тях се отнасят 56 Малки Аркани, по 14 от всяка серия и 23 Големи Аркани, включително и Бяла карта. При картите се срещат прави и обърнати положения, влияещи на тяхното значение.

Големите Аркани говорят за ключови и особено важни моменти в живота на човек. Когато се появят в подредба, направена с всички карти, Големите Аркани, в зависимост от въпроса, показват най-актуалните процеси в тази сфера на живота (събития, отношения, проблеми). Т.е. те говорят на кое да се обърне специално внимание сега или в бъдеще. Ако подредбата се прави за минало – указват, кое е било важно в събитията, какъв е бил периодът и т.н.

Количеството на Големите Аркани в подредбата също има важно значение. Колкото са повече, толкова по-значим е въпросът/ предметът на гадаене. Например за отношения - те се намират в ключов момент, преход. Голям Аркан попаднал в съчетание с Малък, подчертава процесът на този Малък Аркан.

Също така многото Големи Аркани в подредба показват степента, в която е предоставена на човек свободата да избира/ свобода на волята в дадената ситуация. Малкият Аркан също обяснява Големият Аркан, разкрива обстоятелствата на неговата поява в определена ситуация.

Големите Аркани навлизат в живота на човек като наставници, учители.

Малките Аркани разкриват битовата страна на въпроса. Те описват декорите, обстановката, същността на положението, за което говорят Големите Аркани. Те се осъзнават лесно и могат да изпълняват роля на инструменти за опознаване на себе си и света, чрез ежедневието и познатото.

През Големите и Малки Аркани преминават еволюционните вериги, свързващи смислово етапите на развитие в различни сфери от живота на човек.

Тук те са описани в общи линии.

(следва)

Няма коментари:

Публикуване на коментар