Тук съм синтезирала описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


понеделник, 26 март 2012 г.

TAROT-енциклопедията на Анна Шевцова - Въведение

Съществува разпространено мнение, че Таро се използва само за предсказване на бъдещето, за придобиване на знания относно такива неща като съдба, орис и карма. Това е само малка част от възможностите на тази система. Бъдещето във философията на Таро не е нещо постоянно и неизменно. Напротив, има много варианти на бъдещето, много негови алтернативи. Именно на такава територия работи като инструмент Таро.


Всеки ден, всяка минута човек стои на кръстопът. Съдбата ни дарява с чудесната възможност да взимаме решения, да избираме своето бъдеще. В зависимост от това как постъпваме в един или друг момент, се формира и неговото развитие. Именно тук може да ни помогне колодата на картите Таро. Ако изборът е сложен, винаги можем да се обърнем за съвет към тях. Таро ще ни подскаже най-добрият вариант за действие в ситуацията или най-правилното отношение към нея. Човек ще може да избегне грешните стъпки и да привлече на пътя си позитивни събития.

Идеално за използване на Таро е настоящето. Картите ни дават разбиране за текущите събития, обясняват причината произхода им, помагат ни да осъзнаем и разберем грешките и провалите си. Понякога е достатъчно да се проумеят реалните причини за възникването на събитията, за да се намери решение. Човек придобива естествено знание по отношение на такива ситуации. В този случай, Таро действа в качеството си на проводник и учител в училището на живота. Това е актуално за онези, които се стремят към осъзнатост, които искат да разбират уроците на съдбата.

Дори най-неприятните събития не винаги представляват реална заплаха за живота или здравето, благосъстоянието или стабилността в отношенията. Понякога животът просто показва на човек, къде бърка в мислите и постъпките си. В този случай е достатъчно да осъзнаем неправилните действия, да ги променим и ситуацията ще бъде разрешена без загуби. Картите Таро са независим източник на информация за обективното положение на нещата.

Въпросите на кармата, ориста и съдбата също са в компетенцията на картите. Те ни помагат да си обясним, как е устроен светът. Как работят механизмите, които привличат на пътя ни едни или други събития.

Като развива интуицията си и визията си за живота посредством общуването си с Таро, човек е способен да проумее и познае много от принципите на собственото си съществуване.

2 коментара:

  1. Здравейте,как мога да се свържа с вас, тъй като имам няколко въпроса от по-различно естество и ми трябва помощ... Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, проверявам този мейл - shaangreal@abv.bg

      Изтриване