Тук съм синтезирала описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


събота, 19 февруари 2011 г.

Wands - 6 Жезли

ПОСТИЖЕНИЕ, ПУБЛИЧНО ОДОБРЕНИЕ, РЕКЛАМА, ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ, НАСЪРЧАВАНЕ.
Сполука, Триумф, Тържествуване, Ликуване, Празнуване, Добри новини.
Действие, Въздействие, Влияние. Водачество, Ръководство. Мотивация.
Високи очаквания, Надежда, Напредък, Вяра.Доволство.
Квалификация, Ценз, Усилие, Завладяване, Овладяване. Изпълнение и реализиране.
Съдействие, Приемане, Признаване, Повишение, Внимание. Награда, Благоволение, Поддръжка.
СИЛА, ВОДАЧЕСТВО, ЕНТУСИАЗЪМ, СЛАВА, ДА БЪДЕШ ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ПРОЖЕКТОРИТЕ.

Да, Победа и Успех, Най-доброто.
Одобрение и признание на постижение, работа, кампания, усилие.
След добрият резултат настъпва нова фаза – работа и поддържане на завоюваното.

Излизане на върхът. Чувстваме се добре в кожата си. Чувстваме се късметлии. Щастие.
Наблюдават ни и ни уважават, възможно е дори да ни се възхищават.

- На фокус са успех и победа.
Картата показва заслужена победа, след период на борба.
А също получаване на чудесни новини, които да подчертаят тържествуването.
Шест Жезли символизира триумф, победа, добри новини, големи очаквания, слава, надежда и напредък.
Време за празнуване.
Имало е труден период, но сега е време за отдих и щастие.
.................................................................................................................................................................................................................
OSHO ZEN TAROT 
6 Огън: УСПЕХ
Очевидно този персонаж в момента е на върха на света и целия свят тържествува заедно с него постиженията му. Заради волята и готовността да приемем предизвикателствата на живота, сега или съвсем скоро ще се наслаждаваме на чудесната обиколка върху тигъра на успеха. Приветствай това, радвай се, забавлявай се, позволи си да изпиташ удоволствието, сподели радостта си с другите и помни, че всичко си има начало и край.

Ако пазиш това в съзнанието си и изстискаш всяка капка от това щастие, което изпитваш в момента, ще си способен да поемеш бъдещето си, каквото е, без всякакви угризения. Не се изкушавай да задържиш този момент на разкош и изобилие, нито да го опаковаш, за да трае вечно. Мъдростта е да пазиш в съзнанието си всички явления в парада на живота ни, независимо дали са долини или върхове и да знаеш, че това също ще отмине. Празнувай и продължавай да яздиш тигъра.
.................................................................................................................................................................................................................

GAIAN TAROT
Six of Fire
Покачване и освобождаване на енергията в общността за магия, лечение или трансформация.
Изживяване на изменено чувство за реалност.
Да си зареден с енергия в центърът на кръга.
Да свириш на собственият си инструмент.
Празник, жизнерадост, веселие!
..................................................................................................................................................................
.................................................................................................................................................................................................................INSTANT IDEA - МОМЕНТАЛНА ИДЕЯ
ТЪРЖЕСТВО
.................................................................................................................................................................................................................

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Традиционно показва благоприятен изход.
Това е карта за ПОПУЛЯРНОСТ, БЛАГОДАТ, ПОЛУЧАВАНЕ НА ИЗБРАНОТО.
Самоувереност, Гордост, Мощ, Чест, Почит, Уважение, Подкрепа, Защита, Застъпничество.
Полза, изгода, печалба, решения.
Чувство на гордост и осъществяване.

Войнът Крал се връща у дома след военна победа.
При тълкуване означава, че печелим. Може да е нещо огромно и важно, а може и да е нещо от ежедневието ни като да открием ключовете си например.

Шестте Жезъла се фокусират върху създаването на лична търговска марка, качество и репутация, върху успешен модел на действие. 
Ние сме успешни, но и другите признават нашите постижения.
Може да говори за популяризиране и рекламиране.
Движим се към мечтите си, а не бягаме от страховете си. Вдъхновението и мотивацията ще ни заведат по-далеч, отколкото съмненията и страховете някога ще могат.
Картата показва, че независимо какви предизвикателства срещаме, ще успеем да ги преодолеем и да излезем на върха. 

Обикновено виждаме 6 Жезъла в подредби, след някакво изпитание на волята. Често те са голям успех, който е признат от хората около нас. И разбираме, че си е струвало всичките усилия, които сме вложили. Виждаме резултатът от тях.

Шестиците в таро са добре дошлият отдих след разрушителните, пробивни, противоречиви и каращи сърцето ни да бие бързо Петици. От конкурентната енергия на петицата, сцена, в която всичко може да се случи, сега имаме ясен победител. Трудностите са преодолени, препятствията са преминати, а предизвикателството е довело до растеж.

Шестиците възстановяват мира в хаоса, предлагат утеха, грижа, симпатия и лечение на онези, които са очукани от загубите при петиците.

Тази карта показва, че има защо да сме горди от себе си, но разбира се твърде много самоувереност може и да изкриви възприятията ни. С победата, понякога идват гордостта и арогантността – когато сме над всички имаме чувството, че сме непобедими и никой не може да се мери с нас. Такива мисли обаче водят малко по-късно до разочарование. Съвсем скоро ще трябва да устоим на онези, които искат да ни пробват дали струваме – в 7 Жезъла. 

 Illustration for the Amanda Palmer Tarot Deck.
Както и да е – сега сме във вихъра си и можем да се насладим на постиженията си.
Картата е напомняне, че сме на прав път, но и че все още предстои много работа и ще трябва да продължим напред.

Движение, време на преход, промяна. Показва буквално или метафорично придвижване, нещата се променят.
Картата не е края, не това е предназначението ни, само минаваме оттук. Този момент ни тласка напред към следващото ниво.

Шест Жезъла могат да ни накарат да се чувстваме наистина много добре в кожата си. Да се чувстваме подкрепяни от всички около нас. От друга страна е възможно ние самите да боготворим някого и това да ни кара да се чувстваме чудесно.

Дори да изглежда, че само единия отдава, това не е така. Това е взаимно споделяне. Докато онзи, който получава одобрение и възхита се радва на деня си, тълпата също извлича своите ползи. Обществото се нуждае от герои, не да ги боготвори, а да го вдъхновяват. Когато някой успее в нещо голямо, това носи надежда и ентусиазъм за живот, показва ни, че ние също можем да се стремим към големи неща.

Картата предполага, че сме прави и управляваме съдбата си – действията ни водят по верния път. Подчертава онова, което сме направили правилно.

Когато имаме обществен успех обаче е вероятно да привлечем и негативно внимание. Винаги има хора, които не са удовлетворени от собствените си постижения и завиждат на другите. Това е напомняне, че не всеки наоколо се показва в истинската си светлина.КАТО ТИП ИНДИВИДУАЛНОСТ 

6 Жезъла обозначават квалифициран човек със самочувствие. Уверен в себе си и в онова, с което се занимава, вижда растежа и собствените си постижения..
Показват динамичен и амбициозен човек, със съвременно, напредничаво мислено и творческа визия, която привлича вниманието на много хора и успява да вдъхновява много от тях.
Може лесно да убеждава другите с действия и силни представяния и визии за проектите си.

Това са силни и оправни хора, които са способни да успяват въпреки малките шансове. Те са победители, а семейството и приятелите им се гордеят с тях.
Някой с публична слава и мощно влияние върху хората.
Това е известна личност, в центъра на вниманието. Може да е важна външната страна нещата. ПиаР.

Те са оптимисти, склонни да рискуват, за да постигнат целите си.
Когато ни застигне мрак, те знаят как да осветят наоколо и да поправят нещата.
Това е някой с репутация на отзивчив и приятелски настроен човек.
Обичат семейството си, особено децата и знаят как да покажат признателността си към специалните хора в живота си.КАТО СЪБИТИЯ: 

Да, отговорът е Да.
Успех и осъществяване на определено начинание и инициатива. Били са вложени много енергия и старание в този проект и сега сме в позиция да оберем плодовете от всичко онова, което сме вложили. Напрежението си е струвало.

Популярност. Успех в творчески начинания.
Шестте Огъня/ Жезли признават талантите и триумфа ни.
Когато се появи е знак, че достигаме целите си и усилията ни са признати.
Превъзмогнали сме пречките и конкуренцията и сега опитваме сладостта на успеха.

Шест Жезъла предполагат, че успешните ни начинания привличат интерес, че сме забелязани и се интересуват от нас. Оценяват работата ни.
Възможна е поява в средствата за масова информация, хора търсещи мнението ни или дори автограф.
Обществено одобрение. Реабилитация, Завършване, Повишение.

В тази ситуация трябва да знаеш, че си наблюдаван особено внимателно. Както за вдъхновение, мотивация и ръководство, така и за грешки, провал и измама.

За да имаш подкрепата на тези хора, трябва да държиш на думата си и да правиш онова, което си обещал.

С Шест Жезъла вероятно показваме водачески способности. Неспирния ни ентусиазъм, мотивация и хъс, надъхват другите. Всякакви различия и трудности, които сме срещали в общуването с другите сега са преодолени и те са на нашето мнение или страна поне за известно време. Убедили сме ги със способностите си. 
Има желаещи да работят с нас, вместо против нас, защото постигайки нашите цели, всъщност помага на техните.

Съответно Шест Жезъла могат да означават и предложение за водачество и определяне на пътя в определена ситуация. В такъв случай, не се съмнявай в способностите си, тъй като притежаваш необходимите умения да преодоляваш предизвикателствата напред. Избран си, заради издържливостта и духът ти. Другите ти вярват, така че излез и им покажи, какво можеш.
Всеки има изгода от тази ситуация на споделяне и подкрепа.

Картата показва и дълго чакан посланик с информация за нас и получаването ѝ.

При съдебни дела, 6 Жезъла предполагат успешен изход в наша полза. Колкото и отдавна да е започнало делото, непреклонната решителност дава резултати и ако сме били грешно обвинени, то везните ще бъдат балансирани. Пълно оправдание и реабилитиране, което позволява да си държим главата високо изправена.

Тази карта е предупреждение, особено ако успехът ни е свързан с правни въпроси, че някой ще се опита да постави под въпрос решението. Имаме всички изгледи за успех, но не бива да позволяваме комуникации или хвалби да ни подложат крак.

Да позволим на повишеното ни настроение да свали гарда ни, може да бъде пагубно, особено в съдебни или правни битки.КАТО ВЪТРЕШНО СЪСТОЯНИЕ 

Картата показва солидно чувство за самоуважение и самоувереност.
Балансиране на инстинктивната природа. Вдъхновение и обръщане към осъзнато съществуване, а също насочване към учителство, духовен растеж, осъзнаване на собствения път.
Обърната акцентира върху смирение, мълчание, отказ от блясък и слава.

Успяваш с всичко, с което се захванеш. Но ще е резултат от усилна работа, издържливост, твърдост, решителност. Ако си подготвен да положиш усилията, наградата ще е твоя.
Отнася се за преодоляване на препятствия, чрез увереност, бързи действия и отдаденост – идеала на Жезлите :)
Картата е и време на разширяване – емоционално и духовно. Можем да се чувстваме превъзбудени от приток на адреналин или заради преодоляването на определени скорошни ситуации. Борбата е завършила успешно за нас.

Шест Жезъла предполагат, че точно сега сме доста нахъсани относно определена сфера в живота ни. Вероятно влагаме всичките си сили там и се чувстваме доста уверени в онова, с което се занимаваме. Изпълнени сме с достатъчни решимост и самоувереност, че да убедим и другите в нашите цели и амбиции. Осигурява ни се свободен път напред.

Това е резултатът от случилото се в 5 Жезъла – конкуренцията е била жестока, но сме били смели и не само сме победители, но и сме спечелили уважението на тълпата.

Това е и уникално съчетаване на енергии – тълпата му се възхищава, което го изпълва с енергия и стимулира, готов да продължи напред. А той от своя страна е техен герой, на когото да се радват и ги вдъхновява.
Размяна на енергия, която виждаме навсякъде – в спорта или на концерти – героите се захранват от ентусиазмът на тълпата, а в замяна изпълнението им зарежда феновете.

Понякога показва, че ни е трудно да взимаме решения и предпочитаме да се доверим на друг, в когото вярваме. Тъй като това е твърде стресиращо за нас, предпочитаме да следваме другите и да им помагаме в проправянето на пътя. Това е равновесие, в което всички замесени са доволни. Ключът тук е споделяне и възнаграждение.ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЛЮБОВ И ВЗАИМООТНОШЕНИЯ 

В тълкувания за взаимоотношения, можем да очакваме доста чувствена и сексуална енергия. Страст. 
Някой много си е паднал по друг.
Откриваме близки до душата ни хора.
Печелим почит, уважение, възхищение.

Шест Жезъла показват събирането на двама или повече души.
Често излиза, когато се обединяват семейства, при женитба например.
Свързана е с честване и празнуване, с радост и споделяне.

Изправена, Шест Жезъла може да се разглежда като събитията, идващи след като сме минали през конфликта, показан в Пет Жезъла.
След период на разногласие или някакво спречкване, нещата се балансират.
Картата известява за приключено разногласие, кавга с хубав край.

Говори за позитивни мисли, минаващи през главата ни относно партньора и съответно сме върнали мира в себе си. Каквито и проблеми да сме имали до скоро, сега те се разрешават и близките или хората около нас ни подкрепят.
Така че 6 Жезъла в подредба за взаимоотношение ни говорят за връзка, която е поела в позитивна посока.

Сочи и показна връзка – представя двойка, която е горда и щастлива от връзката си и я разгласяват. 

Обърната предполага голяма несигурност и невъзможност за преодоляване на проблемите. Не получаваме приемането и оценката, от която се нуждаем. Пренебрегнати сме. Тъга, но тук нищо не е неизменно.

По принцип това е успешна връзка, в която и двата партньора имат подобни стремления, интереси, мечти. Те се поддържат и подкрепят, уверени един в друг. Могат да постигнат всичко, стига да работят заедно за успеха. Вероятно единият е водещ, а другият се чувства щастлив да подкрепя и следва. Може единият да се чувства по-висш... превъзхождащ, по-способен и при нехармонично проявление, това може да доведе до проблеми. Но е възможно и единия да поставя другия на пиедестал.

Шест Жезъла предполагат, че имаме нужда от някой, който да повиши самочувствието ни и същевременно той самият да има нужда от това. Това е огънят на баланса. Когато се подхранваме един друг енергийно. 

Време е за изразяване на потребностите ни в една връзка.
Картата показва възможност да бъдем чути и подкрепени в нуждите ни.
Но и ни предупреждава да не сме твърде оптимистични и да не се втурваме без да обмислим ситуацията.
Сега сме на върха на вълната и е чудесна идея да обсъдим всичко онова, което ни интересува и от което имаме нужда.

Понякога Шест Жезъла показват успешно формиране на връзка, която има тенденцията да се фокусира върху морала повече, отколкото върху чувствата.

Друго значение, свързано с Шест Жезъла е да се съсредоточим към позитивното вместо към негативното. Този урок се усеща в огнените карти, тъй като представляват страстта и вдъхновеното действие. Не е време за спорове, по-добре е да намерим общи интереси и възгледи като оправна точка. Можем да проучим нови посоки за общо развитие, нови интереси, нови хобита. Добре е да се фокусираме към точките си на съответствие и хармония между нас и да осъзнаем, че недостатъците в тази връзка, вероятно ще ги имаме и във всички останали връзки. Не позволявай на негативната настройка да помрачи и хубавите неща.ОТНОСНО ЗДРАВЕ

Постоянните здравни проблеми изчезват и се подобряваме.
Най-често се явява, когато сме преборили някаква болест. Когато имаме здравословни проблеми, картата показва, че доста неща в тялото ни се стабилизират.

Няма нужда да се оплакваме и притесняваме, добре е да видим, какво сме успели да преодолеем.
Обикновено картата ни казва, че емоционално сме балансирани, но е и напомняне, че позитивната нагласа е най-доброто, което можем да направим сега за здравето си.

Режимът ни на хранене дава резултат и имаме повече енергия.

Може да показва, че е нужно повече от едно мнение за проблемите, които ни терзаят.ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ И БЛАГОСЪСТОЯНИЕ 

При тълкуване за Кариера, очевидно предполага успех и победа. Да, ще получим тази работа, позиция или повишение. Сполука. 
Обикновено сме в ситуация след силна конкурентна надпревара.

Може да се погледне като фаза, когато след разприте на 5 Жезъла, участниците се събират около появилия се лидер.
Ако сме лидери на екип, работещ по проект, който ще се сравнява с други, то ще имаме подкрепа стига да ме подготвени и да положим усилия от наша страна.
Завършваме с успех. 
Може да показва успешна кариера при продажби.
Картата може да показва и успешна политическа кампания, но при всички случаи не бива да забравяме подкрепилите ни и онези, които са спомогнали за успеха ни.

Постигнали сме това заради обещанията и полезните планове, които сме предложили. Имаме още работа да вършим и трябва да сме наясно, че онези, които са ни сложили в тази позиция, лесно могат и ни я отнемат, ако ги провалим или разочароваме. 

В бизнес и работа, усилията ни най-накрая са възнаградени.
Вероятно печелим обществено внимание и одобрение. Добре е да държим очите и ушите си отворени, тъй като конкуренцията не е далеч.

Показва успешно движение на средства и финанси. В момента имаме подкрепата на другите, но все пак не бива да забравяме, че успешния човек привлича всякакви погледи.

Колкото и да са стабилни хората и ситуациите, всичко се променя. Внимавайте за хора, които искат да се възползват от положението и от вас.

Добре е да се фокусираме върху нашите собствени действия и да не разчитаме на друг, дори да са нашия тим, колектив, група. Време е да покажем, какво можем. И е напълно в реда на нещата да пазим собствената си работа, да поемем отговорност за нея и съответно заслужената реакция.ПОСЛАНИЯ: 

Шест Жезъла ни напомня да отделим време за празнуване. Преминали сме през трудни времена и сега можем да се отпуснем, да се порадваме, да сме щастливи, да си починем, тъй като сме си заслужили почивката.

Време на постижения, успехи, възнаграждение и то обикновено на публично място.

Наслади се на този момент и помни усещането и нещата, които направи, за да реализираш този резултат. От теб зависи да успяваш и по-нататък.

Разбираме, че за да повишим самоувереността си, трябва да си поставяме цели, които да изпълняваме, колкото и малки да са те.

За да се осигури успеха, вероятно са нужни преговори, изискващи такт и компромиси.

Опасността тук е гордостта и арогантността.
Силното предупреждение в тази карта е за излишна гордост, високомерие и твърде високо самомнение, които са твърде грозни за околните. Хора с високо самочувствие, гледат от високо на другите и могат да са бая недостойни в поведението си спрямо тях, склонни са да унижават и да постъпват недостойно. Лено губят от поглед целите и идеалите си. От тук идва опасността да се изолираме от близките си и онези, които са ни подкрепяли.
.................................................................................................................................................................................................................

.................................................................................................................................................................................................................


ПО ТРАДИЦИЯТА НА КРОУЛИ/ ТОТ и ЗЛАТНАТА ЗОРА

Шест Жезъла – ГОСПОДАРЯТ НА ПОБЕДАТА
Дърво на Живота - Тифарет - по средата на Дървото на Живота, направо сред красотата и хармонията на Тифарет.
АСТРОЛОГИЯ - Юпитер във втори декан на Лъв

Тифарет в сета на Огъня показва балансирана проява на енергията, самоподдържаща се и самостоятелна.

Картата има отношение и към Юпитер и Лъв, които като че ли загатват за благословията на хармонията и красотата в това подреждане. Няма кръг, който да затваря или обгражда системата. Тя е самоподдържаща се като Слънцето.

Ще се види, че Трите Жезъла на Тримата Адепти сега са подредени, а пламъците им вместо да стрелят напосоки, горят стабилно като лампи.

Избухването на енергията в Петте Жезъла е била толкова внезапна и стихийна, че дори е създала среда за съперничество и борба, но сега кризата е преодоляна, урокът е научен и се е обърнал в победа.
Петицата е разчупила ограничителните сили на Четворката с революционна жар, но са постигнали хармония в Шестицата.
Шест Жезъла показват, че миналите неволи и разруха са били необходими за растеж и развитие, а победата е повече от късметлийски успех. 
Заслужили сме си я.

Господарят на Успехът e карта на борба, управление, надпревара и възможна победа. 
Отнася се за сфери в живота ни, където чувстваме, че трябва да се борим упорито, за да постигнем целите си. Всяка област, в която твърдо оспорваме и отстояваме позицията си.

Например може да указва успешно преминаване на тренировъчни курсове, духовно развитие след период на изпитания и трудности, също може да сме успели да установим стабилни и хармонични взаимоотношения, чрез себеотдаване и нежност, може да е дори балансиране на банковата ни сметка на определено ниво.

Победата означава триумф над враг или превъзхождаща позиция над опонент.
Това е карта, която посочва, че сме постигнали точката на баланс и момент на издигане, от които се чувстваме заслужено горди от себе си, но и завладяни (дори леко объркани) от внезапния напредък, който сме осъществили. 

Тази карта предполага, че преди нея е имало борба и напрежение. Стремили сме се, понякога и срещу разстройващо негативни влияния, да сграбчим мечтите, надеждите, амбициите, нуждите си. Може да е имало болка или объркване, но с идването на 6 Жезъла можем да отдъхнем поне за малко и да се насладим на плодовете на труда си.

Властта или господството в сета на Жезлите не са толкова стабилни, колкото биха били при по-малка проява на тази енергия. Така че, когато вълната напусне средната колона, вродената слабост на елемента Огън може да доведе до нежелано развитие – слабостта е, че въпреки цялата си чистота и невинност, той не е напълно балансиран.

Шестте Жезъла означават, че веднъж действието като е изпитано, е време да анализираме и оценим резултатите. Сега е моментът подобренията и дълбокото знание да осигурят успешната активност занапред.

ИМПУЛС: Щастие, победа, слава
СВЕТЛИНА: Творческо осъществяване, удовлетворение, триумф, успех чрез енергичност и трудолюбие
СЯНКА: Суета, неразумен егоизъм, нахалство, безочливост ОБЪРНАТА КАРТА:

Не, Загуба, Провал, Липса. Спънки, пречки, лош късмет, осуетяване, рухване, безсилие, нетърпение, липса на водачество, следване на тълпата, понижаване, деградиране.

Опасения, Страх, Задържане, Арестуване, Забавяне, Недоразумения, Предателство, Измяна, Коварство.

Не се харесва. Пропуски. Пренебрегване. Разочарование, неизпълнени обещания.
Слабост, Уязвимост, Носталгия. Да почиваш на ларвите си.
Загуба на репутация. Поражение. Травма. Падение. 
Провал, не може да се спечели, не си достатъчно добър.
Невъзможност да се поеме отговорност за нищо. Бързо обвинява другите.
Неуспешно реализиране на желание. Страх от загуба и затова не се пробваме.
Чувстваме се жертва след някакъв неуспех.
Непрекъснати проблеми и не се чувстваме способни за това предизвикателство.
Конфликт, който не свършва.

Липса на увереност, сигурност, смелост, на независимо мислене и инициативност.
Копнеж за успех и слава. Може и да мечтае за успех, но е твърде несигурен и лабилен, за да направи нещо. Ниско самочувствие, липса на вяра в себе си.
Може да значи, че лесно се води по акъла на другите и лесно се впечатлява от тях. Твърде лесен за манипулиране и има тенденция да следва тълпата. Не разчита на собственото си мнение и преценка. И може да повярва на всичко, което му казват другите.

Страх от врагове, нелоялност.
Несправедлива победа или за сметка на нещо друго.
Можем да загубим или да не се представим, както сме се надявали, защото не сме внимавали.
Някой се възползва от резултатите, които ние постигаме. Трябва да сме внимателни и да не го позволяваме, тъй като това ще подрони авторитета и позицията ни.

Самодоволен, самонадеян, арогантен, примадона, фалшив.
Някой, който се перчи, самохвалко, фукльо, преувеличава собствените си възможности. Обичат внимание и очакват всеки да им го дава непрекъснато, както и признание за всичко, което правят. Смучат енергия. 
Чувството ни за собствена значимост и гордост в този момент може да навреди на репутацията ни.
Понякога самоувереността или разсейването са причина за загуба или оттегляне от играта. Непристъпност. Неприветливост, резервираност.

Невъзможност за позитивно развитие.
Завършването на проект се отлага или не е бил одобрен, разочарование.
Нужни са повторни проверки, ревизия, приспособяване и коригиране.
Просрочени сметки, дължими суми пари.
Признания и плащания ще се забавят.
Невъзможност да се продължи напред.
Интелектуална кражба, нарушаване на правила, кражба на идеи, нечестна игра.
Печалба на всяка цена.
Подобренията, които е трябвало да бъдат направени не са извършени, напротив, нещата се влошават, корумпират, покваряват.
Липса на качество, всичко се свежда до най-ниското ниво.

При взаимоотношения – страх.
Всеки има нужда от увереност и спокойствие а понякога отсрещният не ни ги дава.
Лицемерие, ревност, завист. Нужна е бдителност на кого се доверяваме.
Вярвай на инстинктите си за хората и не се колебай да се защитиш и да отстояваш себе си.
Може да е страх, че никога няма да открием любовта, но това трябва да ни говори по-скоро за достойнството ни, за себеуважението ни, за самочувствието ни.
Съмнение в собственото ни достойнство.

Обикновено ефектът на картата е потиснат в това положение. По-малки са причините за радост, но пак сме заобиколени от хора. Дори малките стъпки ни водят напред. Може би вървим против течението и не се отказваме дори когато останалите отдавна са го направили.

Картата в това положение ни напомня, че можем и повече. Добре е да се фокусираме върху съзидателни и творчески решения, върху оригинални идеи, които ще осигурят успеха ни.

Може да показва, че сме твърде оптимистични. Вероятно сме завършили определен етап, но голямата картина не е завършена. Не бива ентусиазмът да ни попречи и да загубим от поглед цялата задача. Напомня ни да продължим напред.

Из 78 ИСТОРИИ – блогът на Вера
Обърната тази карта не променя толкова силно значението си. Отново имаме посрещане или аплодиране на някого, но този път или това не е правилния човек, а някой, който само си е приписал заслугите, или пък появата на този човек се възприема от питащия като сянка, която отнема светлината от неговата собствена особа. При обърнатата шестица жезли е добре да си дадем сметка за егото си и дали не му отдаваме повече внимание, отколкото трябва.

.................................................................................................................................................................................................................
Джема от http://tarot-manija.forumlatvia.com/forum

Победа. Висока вероятност за успех.

Ключови думи: 
Триумф. Признаване.Успех.
Завършване. Изпълнение.
Приветствие. Дипломация.
Рехабилитация.
Изпълнението на желанията.
Мъдро решение.
Увереност в себе си. Признанието на обществеността.
Добри новини.
Състезание. Постижение.
Решаването на проблеми.
Награда. Почести. Победа. Аплодисменти.
Поощрение.
Правилен състав.

Ситуация и съвет:
Триумф и победа. 
Получавате награда. 
Ще бъдете възнаградени за работата си или се очаква повишение. 
Ще достигнете желаните цели, усилията ви ще бъдат възнаградени. 
Битката е спечелена и победата ви е заслужена. 
В близко бъдеще ви очаква пътуване. 
Всичките проблеми ще бъдат решени. 
Споразумението ще бъде постигнато. 
Новини от изключително значение.

Хора: Победители. Хората, които са получили признание.

6 коментара: